Veelgestelde vragen

Wordt het hele lichaam gemasseerd?

Het hele lichaam wordt op dezelfde wijze aangeraakt dus ook de geslachtsdelen. Alle lichaamsdelen zijn gelijkwaardig en worden op een liefdevolle en intentieloze wijze gemasseerd. We volgen de stroom zonder dat het ergens naar toe hoeft te gaan.

 

Ben je beiden naakt tijdens de Kashmirische tantrische massage?

Naaktheid is een natuurlijke staat van zijn die zorgt voor gelijkwaardigheid van gever en ontvanger. Het is gebruikelijk dat de gever een slip aanhoudt zodat de ontvanger bij zijn/haar eigen seksuele verlangen kan blijven. De ontvanger is volledig naakt. Mocht je je meer op je gemak voelen om iets aan te houden, dan is het aan te raden om trouw te zijn aan je gevoel.

 

Hoe verhoudt Tantra zich tot seks?

Er is een verschil tussen seks en seksuele energie. Tijdens een massage kun je seksueel opgewonden raken en dit kan omslaan in seksuele lust. Als het omslaat naar seksuele lust dan ben je de verbinding kwijt met jezelf en is je seksuele energiestroom niet meer vrij. De seksuele energie is verbonden met jouw levensenergie en jouw levensvreugde en is vrij van de wil. Vrij van de dwingende, verkrampte seksuele energie, ofwel lust. Door in deze verkramping te ademen en te ontspannen ontstaat er ruimte voor levendigheid, speelsheid en spontaniteit. De bevrijding van deze energie stroomt door het hele lichaam. Hierdoor kun je ruimte en vrijheid ervaren.

Loading